> ИлюстрацияДвойката с малко дете от Варна решила  да опита

...
> ИлюстрацияДвойката с малко дете от Варна решила  да опита
Коментари Харесай

Истерична столична хазяйка налетя на бой на младо семейство от Варна

 > Илюстрация
Двойката с малко дете от Варна решила  да опита шанса си в София, подмамена от лъскави разгласи за работа с два пъти по-високи заплати  и " митове "   за разцвет в столицата, само че се натъкнала на куп подводни камъни, донесли много разочарования. 

Младите хора взели непринудено решението след края на летния сезон, като преди този момент обмисляли вид да заминат в чужбина, само че рискът да сменят морската столица със София им се сторил по-премерен и допустим на първо място поради детето им. Така небрежно събрали най-необходимото и с дребното спестени пари тръгнали да търсят щастието в столицата. Заминали през септември, когато сезонът  във Варна завършва и ангажираните в туристическия отрасъл чиновници остават без работа или мъчно си намират нова за по-високо възнаграждение.

Поживели десетина дни в другари, до момента в който си намерят квартира и работа. За да не тормозят дълго време общителните домакини приели първата оферта, която можели да си разрешат със спестените пари. Договорили да наемат апартамент в столичния квартал " Младост " 4 против 700 лева.  единствено защото  брокерът им заречен, че няма да заплащат предплата, а неговата комисиона и наем месец за месец. Били предизвестени обаче за пред съседите да се показват за родственици, тъй като апартаментът очевидно не бил даван легално чартърен.

Два дни преди да се нанесат, " общителната " хазяйка ги уведомила, че има и други заинтригувани наематели, тъй че в случай че не и броят още 700 лева предплата няма да се нанесат в жилището. Нямали избор, защото в това време почнали работа в ново скъпарско заведение на центъра, където се налагало да бъдат ангажирани по 12 часа дневно,така че време за търсене на нова квартира в този миг нямало. Трябвало да работят крепко, тъй като заплатата се формирала единствено от % от оборота и бакшиши. В деня за заплати обаче шефът хвърлил по стотина лв., като прибрал даже 50 лева санкция с претекста, че има недоволства, а  " глобата " дал на недеволните клиенти да се почерпят.  Мъжът и дамата напуснали и още на идващия ден към този момент имали нова работа, защото търсене не липсвало.

В деня за идващия наем  имали спогодба столичанката да пристигна за парите си към 17 часа. Вместо това " дамата " нахлула в жилището с гръм и тропот в 10 сутринта, до момента в който наемателите още спят и се разкрещяла, че желае незабавно да и бъде платено. Хората обяснили, че би трябвало да изтеглят пари от банката и нямат толкоз в себе си, при което софийската фурия се разкрещяла да изоставен неотложно жилището и заплашила, че до момента в който не се върнат с парите няма да влязат в наетия дом. Избутала ги на открито и заключила вратата.

След час й било платено, само че последвал нов ултиматум. Да се заплати тока, макар, че той бил употребяван предимно от предните наематели, както и дължимата такса от 30 лв. месечно за входа и то за няколко месеца обратно. За да си спестят кахъри, хората изпълнили и тази волност, само че били втрещени по какъв начин някой нахлува в персоналното им пространство без предизвестие и то  по толкоз нахален и нападателен метод. Още тогава решили, че ще намерят нова квартира и ще се изнесат.  

С помощта на другари намерили жилище в центъра на София за по-нисък наем, с парно и с прелестни възрастни хазяи. Очаквали с неспокойствие да пристигна деня,в който да се реалокират. Ден преди датата за наема във към момента населявания апартамент, хазяйката се обадил и сложила следващия ултиматум, че желае да и се заплати ден по-рано, другояче ще изхвърли багажа на наемателите.

Този път обаче срещнала отпор и била поканена на датата, с цел да бъдат изяснени връзките. Въпреки ангажимента обаче столичната фурия нахлула в жилището, за следващ път с гръм и тропот, съпроводена от мъжа си и татко си. Когато схванала, че следва " бракоразвод ", изпаднала в същинска нервност, почнала да крещи, да наскърбява и се хвърлила с юмруци върху наемателите си. Заявила, че няма да ги пусне да се изнесат от жилището, в случай че не й платят някакви пари. В това време брачният партньор и таткото следили безучастно по какъв начин " турнадото " им  вилнее. Наемателят хванал ръката  на самозабравилата се жена момент преди да го удари и декларирал,  че търпението и спокойствието му стига до тук, че нищо не дължат, в противен случай, след разплащането на сметките даже чакат да им бъдат върнати парите от предплатата. Тогава експанзията се стоварила върху брачната половинка му.

Младата варненка отнесла обиди като " мърша, селянка, отпадък " и закани.  Едва откакто наемателите позвънили на  свой другар юрист, който обяснил на вилнеещата хазяйка, че е нелегално да влиза в жилище, обещано на други хора без предизвестие, още по-незаконно е да налита на пердах и да изнудва хора, които са били правилни и изрядни, истерясалата софиянка се кротнала.  Двойката е решена да сезира полицията за саморазправата.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР